Door de ogen van Jeroen

Hij reisde de halve wereld over, maar bij VISTA college heeft Jeroen Gruis zijn plek gevonden. Al bijna drie jaar helpt hij medewerkers en studenten met alles wat met ICT te maken heeft. Of met telefonie, want ook voor vragen over (mobiele) telefoons is Jeroen de aangewezen persoon.

Hij heeft een hectische tijd achter de rug. Deze zomer sloegen de afdelingen ICT Technisch en Functioneel Beheer de handen ineen voor een flinke klus. De digitale omgevingen van voormalig Leeuwenborgh en Arcus zijn namelijk samengevoegd. Eerder had het team al een start gemaakt door het deelnemerssysteem en de mail samen te brengen. Nu zijn ook het netwerk en de Active Directory (waarmee het beheer van de gebruikersaccounts wordt geregeld) één geworden.

Goed opgepakt

“Dat is behoorlijk ingrijpend”, vertelt Jeroen, medewerker bij ICT Technisch beheer (ook wel de IT Helpdesk). “2.000 computers moesten opnieuw geïnstalleerd: computers op locatie, zoals aan de balie en in het examenlokaal, laptops die medewerkers mee naar huis nemen. We moesten mensen inhuren om bij te springen.” Een deel van dat werk vond in de zomervakantie plaats. Jeroen: “Mensen gaan op vakantie en krijgen daar weinig van mee. Als ze dan terugkomen, staat de telefoon roodgloeiend. Je krijgt heel veel vragen.”

De variatie aan vragen én aan mensen is groot. “Iedere klant is anders: van studenten aan de koksopleiding tot ICT-docenten. Sommige collega’s zijn al best digitaal, anderen zijn, zoals ze zelf zeggen, "redelijk digibeet’.” Voor Jeroen maakt juist die afwisseling het werk leuk. Alle vragen, over ICT én telefonie, worden met respect opgepakt. Al is de organisatie sinds COVID-19 in sneltreinvaart digitaler geworden. “De omgeving lag er al. MS Teams is er bijvoorbeeld al een paar jaar, maar nu wordt het ook echt toegepast. Dat is goed opgepakt. We zijn klaar voor de toekomst.”

Jeroen Gruis LR 10

Iedere klant is anders: van studenten aan de koksopleiding tot ICT-docenten. Sommige collega’s zijn al best digitaal, anderen zijn, zoals ze zelf zeggen, "redelijk digibeet".

Een organisatie vol verhalen

Wij zien het talent achter de verlegen blik. Het kleine hartje achter de grote bek. We kijken met open blik, nieuwsgierig en onbevangen. Naar onze studenten en naar elkaar. Samen gaan we de verbinding aan. We inspireren elkaar met onze verhalen. En simpelweg door wie we zijn.

Lees alle verhalen