Door de ogen van team KTM

Onlangs vonden de verkiezingen voor ‘Onderwijsteam van het jaar’ plaats. Wélk team binnen het mbo heeft het beroepsonderwijs versterkt en verbeterd. Guess what? Team KTM stond in de top 10. Wat een prestatie. Hoewel ze er uiteindelijk niet met de eerste prijs vandoor gingen, zetten wij hen vandaag nog een keer in het zonnetje.

Wie zijn jullie?

“Kunst Theater en Media (KTM) is een afdeling binnen VISTA college waaronder zes opleidingen vallen: artiest acteur, artiest popmuzikant, podium en evenemententechniek, fotografie, av-specialist en evene-mentenorganisatie/eventproducer. Stuk voor stuk creatieve beroepen die een creatieve doelgroep met zich meebrengen. Het beroep waar we de studenten voor opleiden, vraagt om passie en doorzettingsvermogen en dat is wat we samen als team op de studenten over willen brengen,” aldus opleidingsmanager Mieke van de Warenburg.

Vista KTM 1

Wat maakt jullie zo’n goed team?

Mieke: “Onze betrokkenheid, focus op de student en de samenwerking met zoveel verschillende opleidingen/disciplines. Samenwerken met elkaar zit in onze genen. Ook in de avond of het weekend gaan we weleens door. Dat komt omdat de meeste mensen in het vak werkzaam zijn geweest of nog steeds werkzaam zijn. Maar het belangrijkste is onze passie: passie voor het vak en passie voor de student. We hebben korte lijntjes. We komen samen snel tot oplossingen en gaan altijd op zoek naar de grenzen binnen de gestelde kaders. Om studenten zo optimaal mogelijk te laten groeien in hun toekomstige beroep.”

Vista KTM 9

Genomineerd voor ‘Beste onderwijsteam van het jaar’, hoe deden jullie dat?

Mieke: “Vanaf leerjaar 1 werken studenten uit zes opleidingen bij ons samen in verschillende producties. Allemaal vanuit het ‘productiehuis’. In dit productiehuis bootsen wij de werkelijkheid na, zowel qua werkzaamheden als professionele samenwerking met elkaar. Een voorbeeld daarvan is de jaarlijkse productie Nieuwe Honden. Studenten nemen hierin zelf de leiding en worden gecoacht door de verschillende vakdocenten van het KTM-team. Mooi om te zien, is dat de productie elk jaar groeit en studenten elkaar tot grote hoogte opstuwen. Deze passende vorm van opleiden zorgde ervoor dat we werden genomineerd voor ‘Onderwijsteam van het jaar’. Een mooie en verdiende prestatie!”

Een organisatie vol verhalen

Wij zien het talent achter de verlegen blik. Het kleine hartje achter de grote bek. We kijken met open blik, nieuwsgierig en onbevangen. Naar onze studenten en naar elkaar. Samen gaan we de verbinding aan. We inspireren elkaar met onze verhalen. En simpelweg door wie we zijn.

Lees alle verhalen